Kakšne stole izbrati za svojo pisarno?

Konferenčni stoli z veliko mero elegance

Čeprav morajo biti konferenčni stoli v prvi vrsti predvsem udobni in ponuditi dovolj prostora za sedenje, je pomemben tudi njihov izgled. Še toliko prijetneje je namreč stopiti v poslovni prostor, kjer so na vidiku lični konferenčni stoli prijetnih barvnih odtenkov.

Konferenčni stoli so lahko zasnovani na številne možne načine. Kategorijo te vrste stolov si lahko ogledate v spletni galeriji proizvajalca, ki vam poleg stolov za sestankovanja ponuja še druge vrste stolov za uspešno delo pa tudi za opremljanje domačih prostorov.

Ker se praviloma na konferenčnih stolih odloča o številnih pomembnih poslovnih zadevah, je še toliko pomembneje, da so dobro zasnovani, narejeni iz visokokakovostnih materialov ter da so trpežni ter trajni.

Sicer pa si stol za svoje poslovne ali domače namene lahko daste izdelati tudi po meri. Številni proizvajalci se bodo z veseljem prilagodili vsem vašim željam, potrebam in ne nazadnje tudi finančnim zmožnostim.

Pri delu imamo posebne potrebe, katerim mora biti dobro prilagojeno tudi pohištvo ,ki ga uporabljamo. Pravzaprav ima prav pisarniško pohištvo največji vpliv na to, kako se počutimo pri opravljanju raznih delovnih opravil. Zelo premišljeno moramo torej izbrati pohištvo, ki bo ustrezalo našim potrebam pri delu. Na srečo to ne bo nujno posebej zahtevno, saj lahko najdemo idealen pisarniški stol za praktično vsako okolje.

pisarniško pohištvo

Ergonomska oblika

Najbolj pomembno je to, da ima pisarniški stol ergonomsko zasnovo, ki dobro podpira hrbtenico. Le tako lahko pričakujemo, da se bomo pri dolgotrajnem sedenju počutili prijetno in udobno. Predvsem pa se z ergonomsko zasnovo izognemo dolgoročnim posledicam, ki jih ima lahko dolgotrajno sedenje za zdravje.

Ergonomska oblika podpira hrbtenico in glavo, s tem razbremenjuje skelet in mišice ter skrbi za sproščenost telesa. Obenem nas sili v pravilno držo, kar preprečuje razvoj zdravstvenih težav, ki spremljajo dolgotrajno sedenje.

Neomejena funkcionalnost

Pisarniški stol mora biti zelo dobro prilagojen svojemu namenu, predvsem pa ne sme motiti uporabnika pri delu. Pravzaprav to velja za pisarniško pohištvo nasploh. Splača se izbrati stol, ki je posebej oblikovan za delovne naloge, s katerimi se soočamo. Včasih smo pri tem zelo zahtevni, običajno pa se izkaže, da bo svojo nalogo dobro opravil tudi čisto običajen pisarniški stol.

Običajno v tej vlogi uporabljamo stole, ki imajo prilagodljivo višino in naslon, opremljeni pa so s podvozjem na koleščkih. Koristni so še nasloni za roke, ki pa ne smejo ovirati pri delu – stol se mora dobro skladati z mizo, poskrbimo tudi za to, da ne bo v napoto preostalo pisarniško pohištvo.

Z dobro izbiro lahko dosežemo odlično izkušnjo pri delu. Splača se v stol investirati nekaj več denarja, saj s tem močno vplivamo na svoje počutje in zadovoljstvo, še bolj pomembno pa je, da na ta način dobro poskrbimo tudi za svoje zdravje.

Če kupujete nov pisalni stol, bodite pri nakupovanju kar se da zahtevni. Ne izbirajte med poceni stoli za pisarno, saj vam takšna vrsta zagotovo ne bo prav dobro služila. Raje posegajte po cenovno dražjih stolih, ki vam bodo odlično in dlje časa služili. 

Sicer pa je najbolje, da vam pisalni stol za vaše potrebe pomaga izbrati kar strokovno podkovani prodajalec, ki ga boste našli v specializirani prodajalni s pohištvom. Povejte mu, za kakšne namene boste pisalni stol potrebovali oziroma koliko časa v povprečju presedite za računalnikom oziroma za pisalno mizo. 

Izkušeni prodajalec vam bo najverjetneje predlagal pisalni stol z ergonomsko zasnovo. Takšen stol se bo lahko v največji meri prilagodil vašim željam ter potrebam. Ne nazadnje bodite pozorni še na sam izgled stola za pisarno. Najbolje, da si ga izberete v barvi, ki vam je najbolj všeč, saj boste tudi zato raje sedli k delu. 

Stol pisarniški ne sme povzročati bolečin v hrbtu

Vsi se zavedamo dejstva, da je drža pri sedenju zares izjemnega pomena. Z napačno držo lahko zelo škodujemo svoji hrbtenici in si s tem povzročimo trajne težave z zdravjem. Tega si seveda nihče ne želi, zato je potrebno za to ustrezno poskrbeti.

Stol pisarniški mora torej biti takšen, da nam omogoča pravilno držo in nam ne sme povzročati bolečin v hrbtu. V pisarnah se namreč večino delavnega časa preživi na stolu, zato mora ta res zagotavljati ustrezno držo, da si ne bi škodovali.

Stol pisarniški mora torej biti udoben in pri nakupu le tega ne smemo gledati na njegovo ceno, ampak predvsem na kakovost, saj je ta tista, ki dobro poskrbi za naše zdravje in pa dolgo življenjsko dobo samega stola.

pisarniški stoli

Kakšno pa naj bo pohištvo za pisarne?

Pohištvo za pisarne je navadno v bolj blagih in milih barvah. Po drugi strani pa vam trg vse pogosteje ponuja številne barvite kose, ki so izjemno privlačni na prvi pogled in ne nazadnje odlično vplivajo tudi na samo učinkovitost pri delu. 

Barvito pohištvo za pisarne vam je na voljo tudi v eni od izjemno priljubljenih spletnih prodajaln s pohištvom. Na voljo so vam cenovno dostopni barviti in ergonomsko zasnovani pisarniški stoli, dvižne mize ter še drugi številni koristni in uporabni kosi pohištva za pisarno. 

V primeru da so že vaše stene izrazitih in močnejših barv, pa vam raje priporočamo, da posežete bo manj barvitem in nekoliko bolj umirjenem pisarniškem pohištvu. V nasprotnem primeru se morda v pisarni ne boste dobro počutili, delo ne bo tako produktivno, vaše zadovoljstvo pa ne bo izpolnjeno. 

Barve in pohištvo namreč na nas zelo vplivajo, česar se včasih res premalo zavedamo. 

Vsak posameznik se zaveda tega, da je splet v današnjih dneh dostopen prav vsakemu izmed nas in da ga vsak izmed nas skoraj zagotovo obišče vsaj enkrat dnevno. Na spletu so namreč zbrani vsi podatki, do katerih lahko pridemo na povsem enostaven način. Vse, kar moramo storiti, je to, da v splet vpišemo ključne besede in te nas popeljejo do željenih informacij. To sebi v prid izkoriščajo tudi podjetja in svoje izdelke ter storitve prodajajo preko spleta, saj kupcem to predstavlja hiter in enostaven nakup.

Poskrbeti morate tudi za primerna senčila

Primerna svetloba v prostorih, predvsem pisarniških, je izjemno pomembna. Sodobna zunanja senčila omogočajo ravno prajšnjo prosojnost svetlobe, zato vsekakor sodijo k obvezni pisarniški opremi.